Prečo Nefunguje Zvuk V Reproduktoroch?

Obsah:

Prečo Nefunguje Zvuk V Reproduktoroch?
Prečo Nefunguje Zvuk V Reproduktoroch?

Video: Prečo Nefunguje Zvuk V Reproduktoroch?

Video: Prečo Nefunguje Zvuk V Reproduktoroch?
Video: Как вернуть звук в Windows 10, если он пропал 2024, Apríl
Anonim

Problémy s reprodukciou zvuku cez reproduktory môžu byť hardvér a softvér. Medzi chyby hardvéru patria chyby zvukovej karty a reproduktorov, chyby softvéru - nesprávne nainštalovaný ovládač, vírus, chyby systému atď.

Prečo nefunguje zvuk v reproduktoroch?
Prečo nefunguje zvuk v reproduktoroch?

Inštrukcie

Krok 1

Uistite sa, že sú reproduktory zapojené - LED dióda na ich prednej strane by mala svietiť. Dotknite sa prsta zástrčky a skontrolujte, či funguje - z pracovných reproduktorov bude počuť hučanie.

Krok 2

Skontrolujte, či sú reproduktory správne pripojené k počítaču. Na zadnej strane systémovej jednotky je zvukový konektor označený zelenou farbou alebo obrázkom slúchadiel, vpredu - obrázkom slúchadiel. Ak sú reproduktory pripojené správne a nepočuť zvuk, nahraďte ich slúchadlami. Ak zvuk vychádza zo slúchadiel, problém stále pretrváva v reproduktoroch.

Krok 3

Venujte pozornosť ikone hlasitosti v zásobníku (pravý dolný roh obrazovky). Ak je preškrtnuté, kliknite na ňu pravým tlačidlom myši a z kontextovej ponuky vyberte príkaz „Povoliť“.

Krok 4

Ak ikona vyzerá normálne, dvojitým kliknutím na ňu otvorte okno nastavenia hlasitosti. Všimnite si, či je vedľa možnosti „Vypnuté“začiarknutá značka. všetko “v sekcii„ Všeobecné “. Nastavte posúvače hlasitosti na normálnu úroveň.

Krok 5

Ak sa ikona v zásobníku nezobrazí, môžete skontrolovať nastavenie hlasitosti inak. Na ovládacom paneli dvakrát kliknite na ikonu Zvuky a zvukové zariadenia. Na karte Hlasitosť skontrolujte, či nie je začiarknuté políčko vedľa možnosti „Stlmiť zvuk“. Prejdite na kartu „Zvuk“a kliknite na „Hlasitosť“. V prípade potreby zrušte začiarknutie políčka vedľa možnosti Vypnuté. a pomocou posúvačov upravte hlasitosť.

Krok 6

Systém dokáže stlmiť zvuk. Stlačte klávesy Win + R a v okne spúšťača programu zadajte príkaz services.msc. V zozname služieb vyhľadajte Windows Audio. Jeho stav by mal byť „Pracovný“. Službu spustíte kliknutím pravým tlačidlom myši na jej názov a výberom položky Štart.

Krok 7

Ak nie sú k dispozícii žiadne nastavenia hlasitosti, môže sa jednať o problém s ovládačom. Pravým tlačidlom myši kliknite na ikonu „Tento počítač“a vyberte príkaz „Vlastnosti“. Na karte Hardvér kliknite na položku Správca zariadení. Zariadenia, pre ktoré nie sú ovládače nainštalované správne, sú označené žltými otáznikmi a výkričníkmi. V prípade potreby si stiahnite ovládač zvukovej karty z webovej stránky výrobcu a nainštalujte ho.

Krok 8

Chybná karta sa nezobrazí v správcovi zariadení. Ak máte nainštalovanú rozširujúcu kartu, odpojte systémovú jednotku od siete, odstráňte bočný panel a vyberte kartu zo zásuvky. Kontaktné podložky utrite bežnou gumou a kartu jemne vložte späť - táto operácia často pomôže, ak problémom bola oxidácia kontaktov.

Odporúča: