Softvér Na Spracovanie Fotografií

Obsah:

Softvér Na Spracovanie Fotografií
Softvér Na Spracovanie Fotografií

Video: Softvér Na Spracovanie Fotografií

Video: Softvér Na Spracovanie Fotografií
Video: Jak na počítač (3) - Úprava a sdílení fotografií 2024, Apríl
Anonim

Spracovanie fotografií môže mať rôzne úrovne - od tých najjednoduchších úprav až po profesionálnu prácu v grafickom editore. Podľa týchto úrovní možno rozdeliť aj programy na spracovanie fotografií.

Softvér na spracovanie fotografií
Softvér na spracovanie fotografií

Základné spracovanie a programy pre začiatočníkov

Na vykonanie jednoduchej korekcie fotografie, to znamená zmeny jasu, kontrastu, odstránenia efektu červených očí, orezania atď., Použite bezplatné programy. PhotoGallery od spoločnosti Microsoft, ktorý sa dodáva so službou Windows Live, vám umožňuje vykonávať všetky štandardné operácie vrátane použitia filtrov. Je zadarmo, má známe a intuitívne rozhranie a je nenáročný na zdroje.

Ak ste začiatočník, ale snažíte sa zvládnuť profesionálne úpravy fotografií, PhotoFiltre je tu pre vás. S týmto produktom sa budete môcť oboznámiť so základnými nástrojmi na spracovanie počítačového obrazu, používať veľa zabudovaných filtrov, pripájať doplnky, aplikovať 3D efekty. Zároveň nepotrebujete veľa voľného miesta na disku, program spotrebuje malé množstvo zdrojov a funguje rýchlo na strojoch s bežným výkonom.

PhotoScape možno označiť ako programy ako PhotoFiltre. Tento produkt, rovnako ako PhotoFiltre, nevyžaduje na prácu výkonný počítačový hardvér, ale poskytuje ešte viac možností na prácu s fotografiami. Pomocou PhotoScape môžete vytvárať GIF, používať širokú škálu dekoratívnych prvkov (rámy, filtre, písma, obrázky) a oveľa viac. Tento program je ideálny pre tých, ktorí často uverejňujú fotografie na webe alebo ich tlačia.

Profesionálne spracovanie

Medzi pokročilými používateľmi je najpopulárnejším a najfunkčnejším produktom Adobe Photoshop. Má obrovské množstvo funkcií, nástrojov a nastavení. Je potrebné poznamenať, že je možné pracovať s viacvrstvovým obrázkom, vytvárať koláže, obnovovať nekvalitné alebo staré fotografie, vytvárať dizajnové prvky pre webové stránky, tlačené materiály a oveľa viac. Photoshop vám umožňuje vykonávať základné spracovanie fotografií aj profesionálne. Tento „kombajn“však asi nie je vhodný na jednoduché úpravy. Tento program je náročný a náročný na zdroje. Je to profesionálny nástroj pre skúsených fotografov, dizajnérov a umelcov.

Ako bezplatnú alternatívu k Photoshopu môžete zvážiť balíček GIMP pre rôzne platformy. Tento program poskytuje možno väčšiu sadu nástrojov, je ľahší a rýchlejší. Medzi možné nevýhody editora však patrí rozhranie, ktoré je pre mnohých používateľov neobvyklé - každý panel sa otvára v samostatnom okne. Napriek možnosti prispôsobiť vzhľad programu mnoho ľudí GIMP napriek tomu odpudzuje jeho jedinečnosť. Najlepšie je však vyskúšať a sami ohodnotiť tento produkt predtým, ako si zaplatíte podobne funkčný Photoshop.

Odporúča: