Ako Zobraziť Sériové číslo Telefónu

Obsah:

Ako Zobraziť Sériové číslo Telefónu
Ako Zobraziť Sériové číslo Telefónu

Video: Ako Zobraziť Sériové číslo Telefónu

Video: Ako Zobraziť Sériové číslo Telefónu
Video: обход frp любой huawei p30 ele-l29, пример emui 11.0.0, любая версия прошивки. заводской код. платно 2024, Smieť
Anonim

Každý mobilný telefón má sériové číslo, takzvané IMEI (Mobile Equipment Identity), pridelené výrobcom. Poznanie sériového čísla telefónu vám môže pomôcť nájsť ho v prípade krádeže alebo straty.

Ako zobraziť sériové číslo telefónu
Ako zobraziť sériové číslo telefónu

Inštrukcie

Krok 1

Keď je telefón zapnutý, jeho identifikačné číslo načíta zariadenie operátorskej spoločnosti. Ak telefón stratíte alebo vám ho ukradnú, stále existuje šanca stratu nájsť - iba ak poznáte IMEI svojho telefónu.

Krok 2

Sériové číslo telefónu môžete zistiť niekoľkými spôsobmi. Najjednoduchšie: vytočte príkaz „* # 06 #“(bez úvodzoviek), na obrazovke sa okamžite zobrazí sériové číslo vášho telefónu.

Krok 3

Sériové číslo je tiež uvedené na obale telefónu. Ak to chcete vidieť, vypnite telefón, zložte kryt a vyberte batériu. IMEI je napísané na puzdre pod batériou, vedľa čiarového kódu.

Krok 4

Identifikačné číslo je tiež uvedené na krabici od telefónu. Často je to ona, ktorá pomáha zistiť IMEI strateného zariadenia. Kým sa telefónu nič nestane, majiteľa zvyčajne nezaujíma jeho sériové číslo. To je nesprávne - ak si nenecháte svoju telefónnu skrinku, nezabudnite si IMEI zapísať do poznámkového bloku, počítačového súboru alebo ho uložiť na bezpečné miesto.

Krok 5

Ak vám bol telefón odcudzený, napíšte príslušné vyhlásenie polícii. Trvajte na tom, aby orgány činné v trestnom konaní kontaktovali vášho mobilného operátora s cieľom nájsť váš telefón. Sami by ste sa nemali obrátiť na celulárnu spoločnosť so žiadosťou o sledovanie IMEI odcudzeného telefónu - bude to pravdepodobne odmietnuté.

Krok 6

Nákup telefónu sa niekedy uskutočňuje ručne, bez dokladov. Aby ste si nekúpili ukradnutý telefón, porovnajte jeho identifikačné číslo na internete s databázami ukradnutých telefónov. Takéto databázy je ľahké nájsť - do vyhľadávacieho poľa zadajte „ukradnuté telefónne čísla databázy“, získate veľa relevantných odkazov. V prípade krádeže telefónu nezabudnite do týchto databáz pridať svoje identifikačné číslo.

Krok 7

Nielen telefóny, ale aj USB modemy majú identifikačné číslo. Ak z nejakého dôvodu chcete zabezpečiť svoju anonymitu a vymeniť SIM kartu v modeme, nedáva to takmer nič, pretože IMEI modemu zostal rovnaký a v prípade potreby vás bude vždy možné ľahko nájsť.

Odporúča: