Ako čítať Knihy Na čínskych Telefónoch

Obsah:

Ako čítať Knihy Na čínskych Telefónoch
Ako čítať Knihy Na čínskych Telefónoch

Video: Ako čítať Knihy Na čínskych Telefónoch

Video: Ako čítať Knihy Na čínskych Telefónoch
Video: AKO ČÍTAŤ S POROZUMENÍM ║ AKO ČÍTAŤ KNIHY 2024, Smieť
Anonim

Čínske telefóny majú dve nepochybné a významné výhody: nízka cena a dobrá funkčnosť. Kvalita ich samozrejme nesklame, ale na tento argument existuje rozumná odpoveď. Je kvalita zariadenia skutočne taká dôležitá, ak sa mení každých šesť mesiacov? Avšak pre tých, ktorí radi čítajú knihy na čínskych telefónoch, je tu ešte jedna nevýhoda. Zdá sa, že telefóny sú na to absolútne nedostatočné. Po nahraní ľubovoľného textového súboru do mobilného telefónu namiesto obvyklej ruskej abecedy vidíme nepochopiteľné chmáry. Problém s čítaním elektronických kníh na čínskych telefónoch je v skutočnosti veľmi jednoduchý.

Ako čítať knihy na čínskych telefónoch
Ako čítať knihy na čínskych telefónoch

Inštrukcie

Krok 1

Knihu ukladáme na pevný disk počítača v akomkoľvek formáte, v ktorom bola zverejnená v sieti. Rtf, txt, fb2, doc - vyhovie nám akákoľvek možnosť.

Krok 2

Otvorte súbor, vyberte možnosť „Uložiť ako …“a znova ho uložte vo formáte *.txt. Najdôležitejšie je pri ukladaní zvoliť správne kódovanie, ktoré čínsky telefón dokáže rozpoznať. Jedným z týchto kódovaní je UTF-8. Pri ukladaní do iného kódovania nám telefón zobrazí obvyklé „krakozyabry“.

Krok 3

Ak je stiahnutá kniha vo formáte FB2, môžete ju znova uložiť do bežného textového súboru pomocou čítačiek elektronických kníh pre Windows. Okrem toho môžete použiť malý bezplatný program FB2Any, ktorý vám umožní previesť knihu FB2 pomocou príkazu z kontextovej ponuky prieskumníka. Nezabudnite na kódovanie UTF-8.

Krok 4

Čínsky telefón pripájame k počítaču pomocou kábla ako vymeniteľný disk. Počítač ho rozpozná ako USB kľúč.

Krok 5

Skopírujte knihu vo formáte.txt z pevného disku počítača do priečinka „Ebook“v telefóne. Tento priečinok sa nachádza v koreňovom adresári pamäte telefónu.

Krok 6

Odpojili sme telefón od počítača.

Krok 7

Pomocou môjho zariadenia knihu otvárame cez štandardné telefónne rozhranie. Ak to chcete urobiť, vyberte príkaz ponuky „Súbor“, prejdite do priečinka „Ebook“a zadajte textový súbor, ktorý si prečítame.

Odporúča: