Prečo Počítač Nevidí Telefón

Obsah:

Prečo Počítač Nevidí Telefón
Prečo Počítač Nevidí Telefón

Video: Prečo Počítač Nevidí Telefón

Video: Prečo Počítač Nevidí Telefón
Video: Почему компьютер не видит 📱 Android телефон через USB (Samsung, Xiaomi, Meizu, Huawei) 2024, Smieť
Anonim

Používateľov mobilných zariadení z času na čas zaujíma, prečo počítač nevidí telefón, a zároveň neexistuje možnosť výmeny dát. Dôvody môžu byť úplne odlišné, od nesprávneho pripojenia až po problémy v zariadeniach.

Počítač nevidí telefón, ak nastal problém s pripojením
Počítač nevidí telefón, ak nastal problém s pripojením

Inštrukcie

Krok 1

Skontrolujte pevné pripojenie kábla USB k telefónu a počítaču. Uistite sa, že kábel nie je odretý alebo zalomený. Ak počítač po pripojení nevidí telefón, skúste kábel pripojiť k inému portu USB v počítači. Chvíľu počkajte, kým systém zistí pripojené zariadenie a správne ho nakonfiguruje.

Krok 2

Zistite, či sa na paneli úloh zobrazuje ikona detekcie nového zariadenia. Počítač často nevidí telefóny nových modelov a na ich identifikáciu je potrebné nainštalovať príslušné ovládače. Ak bol váš telefón dodávaný so zavádzacím diskom, vložte ho do jednotky CD a spustite inštalátor. Ak nie je žiadny disk, kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu „Tento počítač“a vyberte „Vlastnosti“. Prejdite do Správcu zariadení a vyhľadajte neidentifikované zariadenie so žltým výkričníkom. Kliknite na ňu a zvoľte „Inštalovať ovládač“. Zadajte internet ako miesto na vyhľadanie ovládačov a chvíľu počkajte, kým systém zistí a nainštaluje potrebné služby.

Krok 3

Pri pripájaní niektorých modelov telefónov sa proces zisťovania nového zariadenia nespustí. Skúste prejsť na „Tento počítač“a zistite, či sa v tomto priečinku objavila ikona nového vymeniteľného zariadenia. Kliknite na ňu a dostanete sa na obsah pamäťovej karty telefónu.

Krok 4

Upozorňujeme, že pri pripájaní najnovšieho iPhone k počítaču musíte tiež kliknúť na obrazovku telefónu a odomknúť ho. Potom sa na obrazovke zariadenia zobrazí požiadavka „Dôverovať tomuto počítaču?“. Vyberte možnosť „Áno“. Až potom bude priečinok v telefóne k dispozícii v sekcii „Tento počítač“.

Krok 5

Ak počítač nevidí telefón, dočasne vypnite antivírusový systém systému a ďalšie procesy náročné na zdroje. Zastaraný hardvér a neprehľadné operačné systémy môžu spomaliť detekciu nových zariadení. Skúste tiež reštartovať počítač a mobilný telefón a potom znova pripojte zariadenia. Príčinou problému môžu byť rôzne interné chyby softvéru, ktoré je možné opraviť reštartom.

Odporúča: