Prečo Apple Vydal Stylus, Keď Ich Steve Jobs Nenávidel

Obsah:

Prečo Apple Vydal Stylus, Keď Ich Steve Jobs Nenávidel
Prečo Apple Vydal Stylus, Keď Ich Steve Jobs Nenávidel

Video: Prečo Apple Vydal Stylus, Keď Ich Steve Jobs Nenávidel

Video: Prečo Apple Vydal Stylus, Keď Ich Steve Jobs Nenávidel
Video: Стилус (Стив Джобс) против Apple Pencil (Фил Шиллер) 2024, Marec
Anonim

Počas predstavenia prvého iPhonu v roku 2007 Steve Jobs skutočne zvolal „Kto potrebuje tento stylus?“. Z kontextu následného prejavu bolo zrejmé, že túto vec považuje za zbytočnú. Táto páčka nevykonáva žiadne dôležité funkcie a je často stratená. Prečo sa Apple v tomto článku opäť vrátil k dotykovému peru a je Apple Pencil zbytočnou palicou, ktorej sa Steve nútil vzdať.

Prečo Apple vydal stylus, keď ich Steve Jobs nenávidel
Prečo Apple vydal stylus, keď ich Steve Jobs nenávidel

Čo je to stylus

V roku 2007 bol stylusom palica (latinsky Stylus) vyrobená z plastu, ktorá sa dá presne trafiť do malých prvkov rozhrania na obrazovke mobilných zariadení. Technológia nedovolila, aby prst zasiahol malé tlačidlo nakreslené na displeji, preto bol potrebný samostatný nástroj s tenkou špičkou.

V novom iPhone bol displej vyrobený pomocou pokročilejšej technológie. Okrem toho podporoval MultiTouch. Na displeji ste mohli stlačiť 2 alebo viac prvkov naraz, čo vývojári hry okamžite ocenili. Je zrejmé, že stylus mohol stlačiť iba jeden bod, a ukázalo sa to ako zbytočné. Používateľ musel neustále odložiť páčku nabok a ovládať mobilný telefón prstami.

Vďaka schopnosti zaobísť sa so smartfónom iba vlastnou rukou boli všetky zariadenia nadbytočné. Používateľ pohodlne riadil hovory v metre, autobuse alebo počas jazdy.

V čom je Apple Pencil iná

Účel tohto nástroja je iný. Funguje to ako ceruzka. Sila stlačenia zmení hrúbku čiary na obrazovke. Tieto údaje sú k dispozícii vývojárom aplikácií a editorom mobilných grafík a môžu byť spracované odlišne v závislosti od kontextu. Napríklad v Pen2Bow sa na simuláciu hrania na violončelo používa ceruzka Apple.

Šance na stratu Apple Pencil zostávajú. V tenkom tele tabletu na to nie je miesto. Užívateľom možno odporučiť, aby používali špeciálne kryty a stojany. Ponúkajú ich výrobcovia tretích strán, čo vám umožní trochu ušetriť a využiť ich neštandardné nápady. Ceruzke s nabíjaním batérie pomôže najmä stojan na ceruzky Apple Moxiware.

Je Apple Pencil stylus

Nástroj, ktorý sa Jobs navrhol opustiť v roku 2007, nie je jednoznačný. Toto je viac ceruzka ako tyčinka na stlačenie obrazovky. Z tohto dôvodu je tento nástroj obľúbený medzi umelcami, ktorí si radi robia poznámky ručne. Tých. posilňuje postavenie používateľa a uľahčuje jeho život. Jedinou nevýhodou Apple Pencil v porovnaní s stylusom je potreba z času na čas dobiť batériu.

Stylus dokázal vyriešiť iba jeden problém - stlačiť malé tlačidlá, prvky rozhrania na obrazovke. Jeho potreba zmizla už v roku 2007. Technológia dotykovej obrazovky sa neustále vyvíja a pre prácu už nie sú potrebné tenké tyčinky. Teraz je možné mobil ovládať bez akýchkoľvek úprav a nástrojov.

Je teda nemožné tvrdiť, že Apple sa vrátil pred 10 rokmi s návratom Pencilu. Nápady pracovných miest žijú a vyhrávajú!

Odporúča: