Ako Pripojiť Reproduktory K Televízoru

Obsah:

Ako Pripojiť Reproduktory K Televízoru
Ako Pripojiť Reproduktory K Televízoru

Video: Ako Pripojiť Reproduktory K Televízoru

Video: Ako Pripojiť Reproduktory K Televízoru
Video: Ako pripojiť televíziu na internet? 2024, Apríl
Anonim

Niekedy sa stáva, že výkon štandardných televíznych reproduktorov nestačí na úplné vyjadrenie kvality zvukových efektov sledovaného videa. Rozpočtové reproduktory sú koniec koncov nainštalované v televízoroch, aby sa cena televízora všeobecne nezvyšovala, pokiaľ to postačuje na sledovanie televízneho vysielania. Čo však v prípade, ak si chcete naplno vychutnať zvukové efekty nového filmu? Zostáva nájsť spôsob pripojenia ďalších reproduktorov.

Samostatný stereofónny systém
Samostatný stereofónny systém

Je to nevyhnutné

Ďalšie reproduktory, adaptéry, adaptéry, vodiče, zosilňovač, prijímač, hudobné centrum

Inštrukcie

Krok 1

Spravidla samotný zvukový procesor TV spracováva zvuk celkom dobre, sú to štandardné televízne reproduktory, ktoré kazia celý obraz. Ale nemeniť ich za ostatných? Vezmite si reproduktory z počítača. Majú 3,5 mm jack a vedľa nich je ikona slúchadiel. Zlepšenie kvality zvuku však dosiahnete len ťažko, ak majú reproduktory počítača zabudovaný zosilňovač. Ak sú reproduktory pripojené k sieti s napätím 220 voltov, potom je zosilňovač k dispozícii na 100% a úroveň zvuku je možné upraviť na samotných reproduktoroch.

Pripojte pomocou 3,5 mm drôtu
Pripojte pomocou 3,5 mm drôtu

Krok 2

Reproduktory je možné pripojiť aj prostredníctvom magnetofónu alebo hudobného centra. Pripojte hudobné centrum alebo magnetofón k televízoru. Môže prehrávať zvuk rádovo vyšší ako reproduktory televízora alebo rozpočtu počítača. Pripojenie sa vykonáva pomocou adaptéra TRS-RCA alebo RCA-RCA. TRS je 3,5 mm jack a RCA je populárne známy ako zvončeky. Nájdite zodpovedajúce konektory na televízore a stereu a pripojte ich príslušným káblom.

Adaptérové vodiče TRS-RCA a RCA-RCA
Adaptérové vodiče TRS-RCA a RCA-RCA

Krok 3

Ak máte samostatný stereo systém, máte jednoducho neuveriteľné šťastie, zosilňovač tohto systému je špeciálne vyladený na prácu s výkonnými reproduktormi, zvuk tohto systému bude takmer na vrchole dokonalosti. Tento systém obsahuje samostatný vysoko kvalitný zosilňovač, ktorý je zabudovaný do subwoofera; distribuuje zvuk do reproduktorov systému v závislosti od ich počtu (môžu byť 3 až 7 reproduktorov). Je pripojený rovnakým spôsobom ako hudobné centrum, ale môže mať aj ďalší konektor SCART - široký konektor s dvoma radmi kontaktov vo vnútri. Ak má váš televízor iba konektory SCART, použite adaptér SCART-RCA alebo SCART-TRS.

Ako pripojiť reproduktory k televízoru
Ako pripojiť reproduktory k televízoru

Krok 4

Vrcholom kvality zvuku môže byť kompozitný stereofónny systém, môžete k nemu pripojiť reproduktory ľubovoľného výkonu. Jedná sa o profesionálny zosilňovač a prijímač. Je pripojený ktorýmkoľvek z uvedených spôsobov, čo dáva veľké možnosti jeho použitia.

Odporúča: