Ako čítať Dokumenty V Telefóne

Obsah:

Ako čítať Dokumenty V Telefóne
Ako čítať Dokumenty V Telefóne

Video: Ako čítať Dokumenty V Telefóne

Video: Ako čítať Dokumenty V Telefóne
Video: Как сканировать документы на телефоне: любой Android 2024, Smieť
Anonim

Moderné telefóny majú funkcie, ktoré vám umožňujú nielen telefonovať a odosielať SMS, ale aj počúvať hudbu, pozerať filmy a dokonca čítať knihy. Na čítanie kníh v telefóne použite jeden z ľahkých spôsobov uvedených nižšie.

Ako čítať dokumenty v telefóne
Ako čítať dokumenty v telefóne

Inštrukcie

Krok 1

Najskôr si preštudujte formáty dokumentov, ktoré váš telefón dokáže otvoriť. Vo väčšine prípadov môžu inteligentné telefóny a komunikátory otvárať súbory PDF a tiež zobrazovať a upravovať súbory s príponami.txt a.doc. Ak je váš telefón jedným z nich, potom sa od vás vyžaduje iba kopírovanie dokumentu do pamäte telefónu. Môžete to urobiť ktorýmkoľvek zo spôsobov uvedených v kroku č. 3.

Krok 2

Ak váš telefón nemôže otvárať, prezerať a upravovať dokumenty, venujte pozornosť napríklad programu BookReader. S jeho pomocou môžete ľahko prevádzať ľubovoľné dokumenty vo formáte.doc alebo.txt do java súboru, ktorý sa nainštaluje ako aplikácia. Pomocou programu BookReader môžete nielen konvertovať dokument, ale aj vyberať parametre, ako je veľkosť a farba písma, ako aj farba pozadia. Majte na pamäti, že najpohodlnejšia kombinácia pre oči je čierna na svetlošedom pozadí. V takom prípade bude kontrast medzi písmom a pozadím najšetrnejší a najvhodnejší na čítanie. Vyberte si veľkosť písma, ktorá nezaťažuje vaše oči, pretože dlhodobé čítanie z obrazovky mobilného telefónu môže zhoršiť videnie.

Krok 3

V závislosti od modelu mobilného telefónu môžete na kopírovanie dokumentov do pamäte telefónu použiť jednu z niekoľkých metód. Ak váš telefón podporuje pamäťové karty, potom musíte iba vybrať pamäťovú kartu z telefónu a vložiť ju do čítačky kariet pripojenej k počítaču. V ponuke „Tento počítač“sa objaví nový vymeniteľný disk, na ktorý musíte skopírovať dokument. Ak má váš telefón také rozhrania ako IrDA alebo Bluetooth, môžete ich použiť na prenos súboru. V opačnom prípade budete potrebovať dátový kábel, ovládače a softvér na synchronizáciu telefónu s počítačom. Nainštalujte ovládače a softvér, pripojte telefón k počítaču a skopírujte súbor do pamäte telefónu.

Odporúča: