Ako Vymeniť Pás Práčky

Obsah:

Ako Vymeniť Pás Práčky
Ako Vymeniť Pás Práčky

Video: Ako Vymeniť Pás Práčky

Video: Ako Vymeniť Pás Práčky
Video: Как заменить щетки на двигателе стиральной машины. 2024, Smieť
Anonim

Pri dlhšej prevádzke musí byť pás práčky vymenený viackrát. V takom prípade je potrebné ho vymeniť včas, aby zlomenie pásu nemalo horšie následky. V tomto článku sa dozviete, v ktorých prípadoch je potrebné do práčky nainštalovať nový opasok, aby sa vyriešili možné problémy.

Ako vymeniť pás práčky
Ako vymeniť pás práčky

Inštrukcie

Krok 1

Prvým znakom problému je, keď počujete, že motor práčky beží, ale bubon sa v tejto chvíli netočí. Ďalším znakom je, keď sa bubon točí výlučne pri malom zaťažení. Tieto značky znamenajú, že sa pás odtrhol alebo zlomil.

Krok 2

Tretím príznakom problému s remeňom práčky je, že motor nemôže roztáčať bubon, ktorý na mieste jednoducho vibruje. Dôvod spočíva v opotrebovaní pásu. Buď sa to natiahlo, alebo dosť schudlo.

Krok 3

Štvrtým znakom je, že zatiaľ čo sa bubon točí, zvnútra sú počuť klepotavé zvuky. V takom prípade je veľmi pravdepodobné, že je pás rozstrapkaný a jeho zvyšky sa dotýkajú častí práčky. Toto je najnebezpečnejší problém, ktorý sa môže pri páse vyskytnúť. Pretože v takom prípade sa môže pás dotknúť drôtov a tým deaktivovať motor práčky. V takom prípade musíte urgentne vymeniť pás v práčke.

Krok 4

Aby ste si mohli sami vymeniť pás, musíte namiesto starého dať nový. Pás by mal byť umiestnený v strede remenice bubna a vyrovnaný s remenicou motora.

Odporúča: