Ako Zlepšiť Nahrávanie Mikrofónu

Obsah:

Ako Zlepšiť Nahrávanie Mikrofónu
Ako Zlepšiť Nahrávanie Mikrofónu

Video: Ako Zlepšiť Nahrávanie Mikrofónu

Video: Ako Zlepšiť Nahrávanie Mikrofónu
Video: JAK VYLEPŠIT A NASTAVIT MIKROFON 🎤🎙️| 100% lepší zvuk | Voicemeter návod | Michack | CZ/SK 2024, Smieť
Anonim

Ak plánujete niečo nahrať na počítač pomocou mikrofónu alebo ak už nahrávku máte, ale chcete sa ubezpečiť, že to znie dobre, musíte vylepšiť kvalitu zvuku pomocou niekoľkých malých trikov.

Ako zlepšiť nahrávanie mikrofónu
Ako zlepšiť nahrávanie mikrofónu

Nevyhnutné

  • - počítač;
  • - mikrofón;
  • - digitálny mixér;
  • softvér na úpravu zvuku -.

Inštrukcie

Krok 1

Skúste na záznam zvuku použiť najkvalitnejší mikrofón. Lacný mikrofón bude aj tak znieť správnym spôsobom. So zaznamenaným zvukom môžete manipulovať rôznymi spôsobmi, stále si však všimnete, že používate lacný mikrofón. Aby ste však zlepšili kvalitu zaznamenaného zvuku, môžete mikrofón pripojiť k profesionálnemu digitálnemu mixážnemu pultu cez USB port vášho počítača.

Krok 2

Upravte kvalitu záznamu mikrofónu v nastaveniach zvuku systému. Ak to chcete urobiť, prejdite do Sprievodcu nastaveniami a postupujte podľa navrhovaných krokov. Ak je to potrebné, začnite mikrofón pohybovať 3 - 5 cm od seba a zmeňte nastavenia zobrazené v ponuke, kým nedosiahnete dostatočnú úroveň citlivosti mikrofónu. Keď vás aplikácia vyzve, hovorte do mikrofónu a stále s ním pohybujte, kým nebudete spokojní s výsledkami. Po dokončení nastavení uložte výsledok kliknutím na „Dokončiť“. Pamätajte, že ak je mikrofón príliš blízko vašej tváre, bude váš hlas počas nahrávania znieť príliš tvrdo a ak je ďaleko, môže byť veľmi tichý.

Krok 3

Stiahnite si a nainštalujte do svojho počítača profesionálny softvér na úpravu zvuku ako Audacity, Cakewalk, Adobe Premiere. Prejdite do ponuky „Súbor“, vyberte možnosť „Otvoriť“, potom zadajte cestu k zvukovému záznamu a stlačte kláves „Otvoriť“alebo „OK“.

Krok 4

Na zlepšenie kvality záznamu použite špeciálne nástroje aplikácie. Môžete si vybrať jeho samostatnú časť na spracovanie. Prejdite do hlavnej ponuky a vyberte možnosť „Upraviť“alebo „Efekty“. Pomocou nástrojov ako Redukcia šumu, Vylepšenie zvuku alebo iné môžete zmeniť zvuk nahrávky podľa svojich predstáv.

Odporúča: