Začíname V Systéme Mac

Obsah:

Začíname V Systéme Mac
Začíname V Systéme Mac

Video: Začíname V Systéme Mac

Video: Začíname V Systéme Mac
Video: MAC адреса | Курс "Компьютерные сети" 2024, Smieť
Anonim

Čoraz viac ľudí prechádza z Windows na iné operačné systémy. Môže to byť spôsobené mnohými faktormi, od pohodlia po technickú podporu. Jednou z najpopulárnejších alternatív spoločnosti Microsoft je Mac s OS X. Noví používatelia však majú často veľa otázok, pretože nie je také ľahké vykonať bezbolestný prechod z jedného OS na druhý. Ak sa chcete v Macu rýchlo rozbehnúť, postupujte podľa týchto tipov.

Začíname v systéme Mac
Začíname v systéme Mac

Inštrukcie

Krok 1

V prípade núdze si zálohujte dáta systému Windows. Pre tieto účely je ideálny externý pevný disk. Aby bola jednotka kompatibilná s OS X, musí byť naformátovaná na FAT32.

Krok 2

Použite Migration Assistant. Toto je bezplatná utilita dodávaná so všetkými počítačmi Mac. Umožňuje vám prenášať obsah jedného počítača do druhého. Okrem toho program doslova skopíruje všetko: od e-mailových účtov až po záložky v prehliadači.

Krok 3

V systéme Mac je predvolene zakázané inštalovať programy stiahnuté priamo z Internetu. Na tieto účely existuje Mac App Store. Ak chcete toto obmedzenie vylúčiť, prejdite na „Nastavenia“, potom vyberte „Ochrana / zabezpečenie“a potom na kartu „Všeobecné“. V časti „Povoliť použitie programov stiahnutých z“začiarknite políčko vedľa možnosti „Akýkoľvek zdroj“.

Krok 4

Pre OS X existuje alternatíva pre takmer každú aplikáciu, ktorá existuje v systéme Windows. Ak však často hráte hry alebo potrebujete špeciálny softvér, použite bezplatný nástroj Boot Camp, ktorý vám umožní nainštalovať na váš Mac ďalšie operačné systémy. Na pevnom disku sa vytvorí nový oddiel, kde môžete zvoliť operačný systém, ktorý sa má zaviesť.

Krok 5

Pomocou aplikácie Predvoľby systému môžete prepojiť svoje účty Twitter, Google a Microsoft Exchange. Môžete tu tiež nakonfigurovať klávesnicu a myš, zvuk, bránu firewall, ako aj zmeniť parametre prístupu do siete a pripojiť ďalšie vybavenie.

Odporúča: