Ako Predĺžiť životnosť Batérie

Obsah:

Ako Predĺžiť životnosť Batérie
Ako Predĺžiť životnosť Batérie

Video: Ako Predĺžiť životnosť Batérie

Video: Ako Predĺžiť životnosť Batérie
Video: Ako predĺžiť životnosť batérie 2024, Marec
Anonim

V posledných rokoch svet zachvátila móda pre mobilné domáce spotrebiče a elektroniku. Mobilné telefóny, mobilné počítače, mobilné vysávače a elektrické náradie sú veľmi užitočné. Pohodlie však končí, keď sa batéria vyčerpá. Poznanie niektorých odtieňov pomôže predĺžiť životnosť batérie bez toho, aby ste sa uchýlili k nákupu modelu so zvýšenou kapacitou.

Ako predĺžiť životnosť batérie
Ako predĺžiť životnosť batérie

Životnosť batérie je určená jej kapacitou a spotrebou energie. Nádoba môže byť ovplyvnená iba dodržaním správnych prevádzkových podmienok. Napríklad ihneď po zakúpení zariadenia s batériou NiMH (NiMH) sa odporúča „pumpovať“. To znamená úplné vybitie a potom úplné nabitie. A tak to urobte 2-3 krát. V dôsledku týchto manipulácií sa kapacita batérie zvýši o 10 - 25%. Počas ďalšej prevádzky sa musí cyklus úplného vybitia a nabitia opakovať každé 2 - 3 mesiace.

Starostlivosť o batériu

Batérie majú tendenciu časom strácať svoju kapacitu. Dodržiavanie pravidiel ich fungovania zníži tieto straty na minimum. Napríklad zariadenia napájané z batérie by nemali byť vystavené silnému mrazu, slnku alebo horúcej miestnosti. Lítiové batérie sú citlivé na dlhé prerušenia práce - je potrebné zapnúť zariadenie najmenej raz za mesiac a vykonať úplný cyklus nabíjania a vybíjania. Batérie tiež neuchovávajte v úplne nabitom stave a póly batérií otrite raz mesačne jemnou suchou handričkou.

Racionálna spotreba poplatku

V prenosných počítačoch, tabletoch a smartfónoch môžu nastavenia znížiť spotrebu energie predĺžením výdrže batérie.

Zníženie jasu displeja z maximálneho na minimum šetrí 20 až 40% elektrickej energie. Úplné vypnutie - ďalších 20 - 40%. Nastavením minimálneho jasu teda môžete zvýšiť výdrž batérie o hodinu. A nastavenie režimu vypnutia obrazovky, keď je veko zatvorené alebo keď je používateľ neaktívny - ešte viac.

Pri sledovaní filmu z CD alebo DVD sa odporúča najskôr ho skopírovať do pamäte počítača. V takom prípade sa prevádzková doba disku zníži z niekoľkých hodín na niekoľko minút, čo zase ušetrí 10 - 15% nabitia batérie. Po skopírovaní disku je najlepšie ho vybrať z jednotky.

Ak to nie je potrebné a existuje možnosť, môžete vypnúť adaptéry Wi-Fi a Bluetooth, vypnúť 3G, pamäťové karty, zabudovanú kameru, navigátor. To zvýši výdrž batérie o ďalších 10 - 25%. Pre prácu s flash bannermi v prehliadači sa odporúča deaktivovať doplnky.

Moderné notebooky a tablety majú už vlastné režimy na maximalizáciu úspor energie. Nezanedbávajte ich. Niektoré z najznámejších režimov, ktoré sú známe mnohým, sú pohotovostný režim systému Windows a hibernácia. Pohotovostný režim umožňuje notebooku v ňom pracovať až jeden deň. V režime spánku je spotreba energie úplne vypnutá a energia batérie sa nespotrebováva.

Aj na prenosných počítačoch sa odporúča používať zväčšenie množstva pamäte RAM a systematicky defragmentovať pevný disk. Zvýšenie množstva pamäte RAM umožní systému menej často používať pevný disk a šetrí energiu pri jeho používaní. Pravidelná defragmentácia zvyšuje nielen rýchlosť vášho pevného disku, ale tiež šetrí spotrebu energie.

Odporúča: