Mechanické Alebo Membránové Klávesnice

Mechanické Alebo Membránové Klávesnice
Mechanické Alebo Membránové Klávesnice

Video: Mechanické Alebo Membránové Klávesnice

Video: Mechanické Alebo Membránové Klávesnice
Video: Herní klávesnice A4tech: Membránovky! (SROVNÁVACÍ RECENZE #1040) 2024, Apríl
Anonim

Nedávno sa v Rusku objavili takzvané mechanické klávesnice. Všetci sme zvyknutí používať membránové membrány a v zásade nám všetko vyhovuje. Mechanické klávesnice sú oveľa drahšie ako membránové.

Mechanické alebo membránové klávesnice
Mechanické alebo membránové klávesnice

Spravidla sú mechanické vždy lepšie ako membránové a sú od nich veľmi odlišné. Razer, Steelseries - hlavní výrobcovia tohto typu klávesníc, vytvárajú veľmi kvalitné kópie. A v zásade platí, že ak sa rozhodnete kúpiť si takúto vec, som si istý, že nebudete sklamaní. No, začnime porovnávať.

Membránové klávesnice používajú bežné gumové podložky pod klávesmi, ktoré sa pri stlačení roztiahnu a vytvoria kontakt. V mechanických sa používa takzvaná čerešňa. Niečo ako plastové západky. Vďaka tomu sa membránové klávesnice rýchlejšie opotrebúvajú a vyžadujú častejšie výmeny. Druhým kritériom je objem stlačených klávesov. Membránové vzorky sú samozrejme tichšie, myslím, že všetci tušíte prečo. Mechanické sú oveľa hlučnejšie, pretože Čerešňa - Plastové spony vytvárajú hlasnejší efekt.

Tretie kritérium je rýchlosť reakcie. Membránové klávesnice reagujú na stlačenie o niečo dlhšie, a to napriek skutočnosti, že je potrebné stlačiť kláves úplne. Mechanické klávesnice sú mäkšie, lepšie reagujú na stlačenie klávesov a nemusíte úplne stlačiť kláves. Na konci tohto článku poviem, že mechanické klávesnice sú praktickejšie a pohodlnejšie, ak veľa píšete, potom kúpa mechanickej klávesnice ovplyvní rýchlosť práce, ako aj menšiu únavu.

Odporúča: