Čo Je Nexus

Čo Je Nexus
Čo Je Nexus

Video: Čo Je Nexus

Video: Čo Je Nexus
Video: KAK JE NEXUS JEBOWIT 2024, Apríl
Anonim

Nexus je produktová rada zariadení od spoločnosti Google. Táto séria obsahuje hlavne smartfóny rôznych kategórií. V súčasnosti k tejto linke pribudlo niekoľko modelov tabletových počítačov.

Čo je Nexus
Čo je Nexus

Prvým mobilným zariadením s Androidom je Nexus One. Tento smartphone vyrába spoločnosť HTC a predáva ho internetový gigant Google inc. Prvý model prišiel so systémom Android 2.1. Teraz nájdete modely pracujúce s verziou 2.3.6.

Toto zariadenie bolo všeobecne prijaté, vďaka čomu sa séria Nexus transformovala do rozsiahlej produktovej rady. Zariadenia Samsung Nexus sa teraz aktívne vydávajú. Na zariadeniach stále beží systém Android. Samozrejmosťou moderných zariadení sú verzie ako 4.0 Ice Cream Sandwich alebo dokonca 4.1 Jelly Bean.

Vlajkovou loďou série je v súčasnosti smartfón Nexus Prime vyrábaný juhokórejskou spoločnosťou Samsung. Zariadenie je vybavené 2-jadrovým procesorom s frekvenciou 1,2 GHz a dotykovým displejom s uhlopriečkou 4,65 palca. Obrazovka má maticu AMOLED s rozlíšením 1280x720 pixelov. Charakteristickým rysom Nexus Prime je vstavaný 32GB SSD. Mladšie modely sú vybavené iba 16 GB pamäte.

Poslednou novinkou, ktorú predstavil Google, je tabletový počítač Nexus 7. Ako už názov napovedá, tento tablet je vybavený 7-palcovým displejom. Rozlíšenie matice môže byť až 1280x800 pixelov. Je pozoruhodné, že tento počítač používa 4-jadrový procesor od spoločnosti Nvidia - Tegra 3. Táto časť viac ako kompenzuje všetky možné nevýhody tablet PC.

Je potrebné poznamenať, že v súčasnosti sa línia Nexus stále aktívne vyvíja. Vzhľadom na lacné náklady na uvoľnenú tabletu by sa mala aktívne distribuovať. To len povzbudí spoločnosť k uvedeniu nových produktov s lepšími vlastnosťami.

Odporúča: