Ako Nájsť Továrenské Telefónne číslo

Obsah:

Ako Nájsť Továrenské Telefónne číslo
Ako Nájsť Továrenské Telefónne číslo

Video: Ako Nájsť Továrenské Telefónne číslo

Video: Ako Nájsť Továrenské Telefónne číslo
Video: Čísla youtuberu😱 2024, Apríl
Anonim

Každý telefón musí mať individuálne výrobné číslo - IMEI. Potrebujete to vedieť, ak sa napríklad obávate o bezpečnosť svojho telefónu alebo chcete vedieť viac o výrobcovi. Ako to zistit

Ako nájsť továrenské telefónne číslo
Ako nájsť továrenské telefónne číslo

Inštrukcie

Krok 1

Prvý spôsob: vypnite telefón, odstráňte zadný kryt a vyberte batériu. Pod ním uvidíte číslo, ktoré potrebujete. Bude to napísané na štítku s nápisom „IMEI“alebo „S / N“. Túto metódu však nemožno použiť, ak je batéria zabudovaná, napríklad pre modely Apple iPhone. Ak je telefón navyše starý, čísla na nálepke už nemusia byť čitateľné.

Krok 2

Druhá cesta. Na klávesnici vytočte kód * # 06 # a stlačte tlačidlo Volať. Sériové číslo uvidíte na obrazovke telefónu. Táto metóda funguje, iba ak máte SIM kartu.

Krok 3

Ak ste si kúpili telefón v showroome, sériové číslo musí byť uvedené na krabici legálne vyrobených modelov. Nájdite ho a zapíšte si do poznámkového bloku alebo ho uložte na bezpečné miesto, pretože v prípade straty môžete ukradnuté komunikačné zariadenie rýchlo nájsť podľa sériového čísla.

Krok 4

Ak sa chystáte kúpiť si telefón do ruky, uistite sa, že telefón nebol ukradnutý. Ak to chcete urobiť, pred zakúpením požiadajte predajcu o kód IMEI a choďte na jednu zo stránok, ktorá hostí internetové databázy ukradnutých telefónov. Potom skontrolujte, či sa v tejto databáze nenachádza také číslo. Ak ho nájdete, je lepšie pochybnú dohodu odmietnuť.

Krok 5

Ak ste sa stali obeťou lúpeže a krádež mobilného telefónu, okamžite kontaktujte políciu. Zadajte sériové číslo telefónu (predtým uložené) a požiadajte zamestnancov, aby kontaktovali mobilnú spoločnosť a sledovali polohu zariadenia. Je prakticky zbytočné pátrať svojpomocne - operátori vám neposkytnú potrebné informácie, pretože bežný používateľ k nim nemá prístup.

Krok 6

Sériové čísla sú priradené nielen mobilným telefónom, ale aj USB modemom. Preto je možné nájsť ukradnutý modem, aj keď bola karta SIM vymenená. Vyhľadávanie však bude úspešné, iba ak ste si vopred zapamätali kód IMEI alebo ho uložili na ľubovoľné médium.

Odporúča: